Yeseco Oy on Pirkanmaan ilmastokumppani

Akustiikkatuotteita kierrätysmateriaaleista valmistava Yeseco Oy on Pirkanmaan ilmastokumppani.

Yrittäjä ja hallituksen puheenjohtaja Kalevi Kulonpää kertoo, että vuonna 2009 perustetun yrityksen tuotteissa on alusta alkaen käytetty mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja. Tuotekehitystä ovat ohjanneet ekologisuus, laatu ja esteettisyys.

Teerenniemen päiväkoti | Vaasa | 9.2.2024

Yesecon valikoimaan kuuluvat esimerkiksi seinäakustiikkatuotteet kuvalla tai kangaspinnalla, kattoon kiinnitettävät akustiikkapilvet sekä erilaiset sermit. Tuotteet on suunniteltu sopimaan erilaisiin ympäristöihin, kuten päiväkoteihin, kouluihin, studiotiloihin, ravintoloihin, toimistoihin ja julkisiin tiloihin.

Yesecon tehdas ja konttori sijaitsevat Sastamalassa, josta tuotteet toimitetaan valmiina asiakkaille. Tuotteilla on Avainlippu-tunnus.

Naantalin satama | Terminaalirakennus |12.1.2024

Hiilinegatiivinen tuote

Yesecon akustiikkatuotteet ovat hiilinegatiivisia ilman erillistä kompensaatiota, taustoittaa Kulonpää. Tuotteiden hiilijalanjälki on laskettu Metropolian ammattikorkeakoulussa vuonna 2019.

Kulonpää kertoo, että tuotteissa käytettävät raaka-aineet mahdollistavat hiilinegatiivisuuden. Akustiikkatuotteiden valmistuksessa käytettävistä materiaaleista 87 % on kierrätettyjä materiaaleja ja loput hamppukuitua.

Tehtaan toiminnassa ilmastoasiat on huomioitu eri tavoilla. Tuotannon hävikki on onnistuttu saamaan erittäin pieneksi. Koko yritystoiminnan ajan yrityksessä on käytetty tuuli- ja vesivoimalla tuotettua sähköä.

Kulonpää kertoo, että hallin lämmitykseen käytetään vielä öljyä, mutta sen kulutus on pientä. Tuotannosta syntyvä lämpö hyödynnetään hallin lämmitykseen, mikä vähentää öljyn kulutusta.

Kauniainen | Grandskolan | 5.12.2023

EPD-ympäristöseloste

Yesecon tavoitteena on laatia akustiikkatuotteillensa EPD-ympäristöseloste, joka kuvaa tuotteen ympäristövaikutuksia koko elinkaaren ajalta sisältäen raaka-aineiden hankinnan, valmistuksen, käytön ja hävittämisen.

Kulonpää sanoo, että laskennan lisäämisen taustalla ovat sekä asiakkaiden vaatimukset että uusi rakennuslaki, joka astuu voimaan vuonna 2025. Kulonpää kertoo, että useat kansainväliset toimijat vaativat jo tuotteen ympäristöselostetta. Yesecossa viennin osuus on noin 20 %, mikä tarkoittaa, että EPD:llä on suora vaikutus liiketoimintaan.

Nimbustalo | Porvoo | 15.11.2023

Aikaansa edellä

Kulonpää on tyytyväinen, että yleinen ilmasto- ja ympäristötietoisuus on kasvanut Yesecon toimintavuosien aikana, ja yhä useammat yritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota liiketoiminnan ympäristövaikutuksiin.

Kulonpää odottaakin Ilmastoverkostolta ajassa kiinni olevaa tietoa ja on tyytyväinen, että Yeseco voi tuoda verkostoon esimerkin hiilinegatiivisesta tuotteesta.

Tutustu Yesecon akustiikkatuotteisiin.

Instagram: @yeseco_acoustics

Facebook: @Yeseco Acoustics Suomi