Virrin tilalla juhlitaan, kokoustetaan ja majoitutaan maalaismaisemissa

Sastamalassa sijaitseva Virrin tila on liittynyt Pirkanmaan ilmastoverkostoon!

Virrin tila tarjoaa juhla-, kokous- ja majoituspalveluita. Sastamalan keskustasta 13 km päässä idyllisissä maalaismaisemissa sijaitseva Virrin tila on erityisen suosittu hääpaikka, ja kesällä tilalla vietetäänkin häitä lähes joka viikonloppu, kertovat yrittäjät Kalle Linkki ja Niina Wunsch Linkki.

Häiden lisäksi Virrin tilalla vietetään syntymäpäiviä, virkistyspäiviä ja muita juhlia. Kesäaikaan käytössä on juhlatalli, johon kuuluvat tanssisuuli ja parvi. Kun molemmat tilat ovat käytössä, talliin mahtuu yhteensä 120 juhlijaa. Talvisin juhlia vietetään päärakennuksen pirtissä, jonne mahtuu 50 henkeä.

Kaikki tilat soveltuvat kokouksien järjestämiseen kera nykyaikaisen kokoustekniikan. Lisäksi Virrin tilalla on majoituspaikkoja yhteensä 15 hengelle.

Lisää uusiutuvaa energiaa

Kalle Linkki kertoo, että päärakennuksen katolle asennettiin aurinkopaneelit vuonna 2023. Aurinkopaneeleiden ansiosta ostosähkön kulutus väheni vuoden 2023 aikana 2000:lla kilowatilla edelliseen vuoteen verrattuna.

Tulevana kesäkautena sähkön käyttöä pyritään kohdistamaan yhä tehokkaammin päivän aurinkoisiin hetkiin, jotta omasta aurinkosähköjärjestelmästä saadaan paras hyöty irti, sanoo Linkki.

Tehokkaampaa kierrätystä

Linkit kertovat, että vuonna 2024 Virrin tilalla tehostetaan kierrätystä. Juhlijoilta tulee paljon jätettä, ja tähän asti yrittäjät ovat itse vieneet jätteet kierrätykseen. Tavoitteena on luoda uusi toimintamalli, jossa jätefirma hakisi jätteet suoraan Virrin tilalta.

Yrittäjät kertovat, että tähänkin asti Virrin tilalla on kierrätetty lasi, metalli, muovi ja biojäte. Tölkit ja niiden mukana tulleet pahvipakkaukset juhlijat ovat vieneet mukanaan. Uudella kierrätysratkaisulla tavoitellaan järjestelmällisyyttä, tehokkuutta ja ajan säästöä.

Kiertotalous on omaksuttu tilalla muutenkin kuin kierrätykseen panostamalla. Niina Wunsch Linkki sanoo, että esimerkiksi tilan kalusteet ja koristeet ostetaan ensisijaisesti käytettyinä. Esimerkiksi juhlatilan tuolit ja tuolihuput ovat second hand -löytöjä. Lisäksi asiakkaat voivat vuokrata juhlatilan koristeet Virrin tilalta, jolloin jokaisen tilavuokraajan ei tarvitse ostaa erikseen juhlakoristeita.

Tehokasta tiedon jakamista

Ilmastoverkostolta Linkit odottavat tehokasta viestintää ja tiedon jakamista, jotta pienetkin yritykset saavat tietoa ilmastotyön kehittämisestä. Ilmastoverkostoa Linkit pitävän helposti lähestyttävä ja uskovat, että verkosto tuo ilmastotyön ja erilaiset ilmastoteot lähemmäksi myös pienempiä yrityksiä, mikä helpottaa toimenpiteisiin ryhtymistä.

Tutustu Virrin tilaan.

Instagram @virrintila

Facebook @Virrin tila