Viheriä on Pirkanmaan ilmastokumppani

Tervetuloa ilmastoverkostoon luontopalveluiden ja -tapahtumien tuottamiseen erikoistunut Viheriä Sastamalasta. Viheriän palveluihin kuuluvat luontoretket ja -kurssit, joissa teemana voi olla esimerkiksi Natural Mindfulness –kävely tai villivihannekset.

Viheriän yrittäjä Pauliina Salminen kertoo, että palveluiden kantavana ajatuksena on tuoda esiin luonnon positiivisia vaikutuksia ihmisten hyvinvointiin. Salminen haluaa olla mahdollistamassa sitä, että yhä useampi henkilö löytäisi oman tapansa olla luonnossa ja kokea sen rentouttavan ja voimauttavan vaikutuksen.

Viheriän palvelut soveltuvat sekä yksityishenkilöille että yritysten työhyvinvointipäivän ohjelmaksi. Salminen kertoo suunnittelevansa jokaiselle ryhmälle sopivan kokonaisuuden asiakkaiden toiveiden pohjalta.

Pauliina Salminen on ympäristö- ja luontoneuvoja, ympäristökasvattaja ja opiskelee parhaillaan yhteisöpedagogiksi. Salminen seuraa erityisellä mielenkiinnolla tieteellisiä tutkimuksia, jotka liittyvät metsään, luontosuhteeseen ja niiden hyvinvointivaikutuksiin. Salminen opettaa myös itse Sastamalan opistossa luonto- ja ympäristöteemaisia kursseja ja ottaa näyttötutkintoja vastaan AhlmanEdussa.  

Etanolimuutossarja autoon

Viheriän ilmastotoimenpiteenä on asentaa etanolimuutossarja autoon, mikä mahdollistaa E85-polttoaineen (korkeaseosetanoli) tankkaamisen.

Oman liiketoimintansa kautta Viheriä auttaa ja motivoi myös muita yrittäjiä ja yksityishenkilöitä huomioimaan ilmaston ja luonnon omassa toiminnassaan. Pauliina Salminen jakaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista, luonnonsuojelusta, vieraslajeista, kestävästä kehityksestä, kierrättämisestä ja hiilikädenjäljestä. Viheriä on myös järjestänyt luonnon monimuotoisuustapahtuman sekä rakentanut hyönteishotelleja ja perhospuutarhan.

Salminen kertoo biofilia-hypoteesista, joka pyrkii selittämään ihmisen sisäsyntyistä tarvetta olla yhteydessä luontoon. Salminen jatkaa, että ihmisen löytäessä luonnosta jotain itsellensä tärkeää, hänellä syntyy halu suojella sitä. Käytännössä tämä voi näkyä toimintatapojen muutoksina, jotka ovat myönteisiä luonnon ja ilmaston kannalta.

Yritystoiminnan päästöt minimiin

Salminen kertoo, että Viheriän yritystoiminnasta ei aiheudu paljon päästöjä. Salminen pitää toimistoaan kotona ja ostaa suurimman osan tarvikkeista käytettynä tai hyödyntää jo olemassa olevia tuotteita. Asiakkaitaan Salminen kannustaa tulemaan Sastamalaan kimppakyydeillä tai junalla, jolloin matka jatkuu asemalta yhteiskyydillä.

Käyntikortteja tai painettuja esitteitä Salminen ei ole hankkinut, vaan käyttää markkinoinnissa verkkosivuja ja sosiaalista mediaa. Ilmastoasioiden, luonnon monimuotoisuuden ja metsän hyvinvointivaikutusten huomioiminen on Salmiselle enemmän kuin yritystoimintaa, se on tapa elää.  

Laadukasta yhteistyötä ja vaikuttamista

Ilmastoverkostolta Salminen odottaa yhteistyötä muiden yritysten kanssa. Hän pitää verkostomaista toimintaa erinomaisena mahdollisuutena tehdä yhdessä toimenpiteitä päästöjen vähentämiseksi ja hiilikädenjäljen kasvattamiseksi. Salminen uskoo saavansa ilmastoverkostosta uutta energiaa myös oman yritystoiminnan kehittämiseen.

Tutustu Viheriän palveluihin.

Instagramissa: @viheriapai

Facebookissa: @Viheriä