Vammalan Yrittäjät ry on Pirkanmaan ilmastokumppani

Tervetuloa Ilmastoverkostoon Vammalan Yrittäjät ry, joka on yksi Sastamalan viidestä paikallisesta yrittäjäyhdistyksestä.

Suomen yrittäjien alaisien yrittäjäyhdistysten tehtäviin kuuluvat yrittäjien edunvalvonta, neuvonta, yrittämisen olosuhteiden parantaminen ja yhteistyö muiden yrittäjäyhdistysten, järjestöjen ja kunnan kanssa, taustoittaa Mika Valtonen Vammalan yrittäjistä.  

Tyrvään Vörkki parantaa etätyömahdollisuuksia

Mika Valtonen kertoo, että Vammalan Yrittäjien merkittävin ilmastoteko on ollut etätyöpisteitä ja kokoustiloja tarjoavan Tyrvään Vörkin perustaminen Sastamalaan.

Tyrvään Vörkissä on useita työpisteitä, neuvottelutila, puhelinkoppi, lounge-tilat ja sosiaalitilat, kuvaa Valtonen. Avajaisia vietettiin syksyllä 2022, jonka jälkeen tilat ovat olleet aktiivisesti käytettävissä. Valtonen on tyytyväinen, että paikalliset yrittäjät ja muut toimivat ovat osanneet hyödyntää tiloja monipuolisesti muun muassa kokouksiin, työhaastatteluihin ja asiakastapaamisiin. Tila on avoinna joka päivä klo 06-22.

Valtonen uskoo, että yhteiskäytössä olevat työtilat vähentävät työmatkaliikennettä, kun alueen yrittäjillä, etätyöntekijöillä ja opiskelijoilla on mahdollisuus vuokrata matalalla kynnyksellä työpiste Sastamalasta. Tyrvään Vörkin työpisteitä voi vuokrata tunti- ja päivähinnalla tai ostaa kuukausijäsenyyden, johon sisältyy sekä työpisteen että kokoustilan käyttöoikeus.  

Vörkkiin on tehty uusiutuvan energian sähkösopimus, jonka sähkö on tuotettu aurinkovoimalla.

Aina ei tarvitse ostaa uutta

Valtonen kertoo, että Tyrvään Vörkin kalusteet ja tavarat on hankittu käytettyinä. Lähtökohtaisesto vain kokoustekniikka on ostettu uutena. Osa työtilojen kalusteista on esimerkiksi kiertänyt Vörkkiin paikallisesta Osuuspankista.  

Tyrvään Vörkin toiminta on myös osaltaan mahdollistamassa sitä, ettei jokaisen yrityksen tarvitse ostaa omaa kokoustekniikkaa, kuten näyttöjä, kameroita ja äänentoistolaitteita. Huomioimisen arvoista on, että Tyrvään Vörkki mahdollistaa laadukkaat työskentelytilat myös aloitteleville yrittäjille, joille kynnys oman liiketilan vuokraamiseen voi olla liian korkea.  

Lajittelumahdollisuuksia voi parantaa

Valtonen sanoo, että yhtenä tavoitteena on työtilan yhdyskuntajätteen lajittelumahdollisuuksien parantaminen. Tilojen käytöstä ei juurikaan synny jätettä, mutta Tyrvään Vörkki haluaa tarjota mahdollisuuden senkin vähän lajitteluun.

Yhdessä jäsenyritysten kanssa

Vammalan Yrittäjät pitää ilmastoasioiden huomioimista tärkeänä osana yritystoimintaa ja kannustaa yrityksiä huomioimaan ilmastokysymykset omassa toiminnassaan. Valtonen toteaa, että Vammalan Yrittäjien oli luonnollista liittyä Ilmastoverkostoon siitäkin syystä, että moni jäsenyritys oli jo mukana verkostossa.

Ilmasto muuttuu ja pieninkin mahdollinen teko on askel oikeaan suuntaan päästöjen vähentämiseksi, tiivistää Valtonen.  

Tutustu Tyrvään Vörkkiin.

Vammalan Yrittäjät somessa:

Instagram @vammalanyrittajat

Facebook @Vammalan Yrittäjät