Tanssistudio Minna Koski liittyi ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon Tanssistudio Minna Koski Sastamalasta.

Kuva Tanssistudio Minna Kosken tanssisalista

Tanssistudio Minna Koski tarjoaa tanssitunteja lapsille ja aikuisille. Tuntivalikoimaan kuuluvat satubaletti, klassinen baletti, tanssiakro ja jazztanssi. Kilpa- ja esiintymisryhmä Danzare osallistuu kilpailuihin ja esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa ja tanssistudion näytöksissä.

Yrittäjä ja koulutettu tanssinopettaja Minna Koski-Orpana kertoo, että tuntivalikoimasta löytyy sopiva ryhmä kaiken ikäisille ja tasoisille harrastajille. Koski-Orpana sanoo, että toiminnan kantavana ajatuksena on mahdollistaa tanssin harrastaminen ja auttaa oppilaita löytämään tanssin ja liikunnan ilo.

Kuvassa TanssiStudio Minna Kosken yrittäjä Minna Koski-Orpana

Viikoittaisten tanssituntien lisäksi Minna Koski-Orpanalta voi ostaa yksityistunteja lahjaksi tai esimerkiksi polttareiden ohjelmanumeroksi. Ja tilataan Koski-Orpanalta välillä koreografioitakin juhlien yllätysesityksiin. Lisäksi tanssistudiolla järjestetään tanssisynttäreitä.

Tavoitteena on kierrättää kaikki tanssistudiolla syntyvä jäte

Minna Koski-Orpana kertoo, että yrityksen ilmastotoimenpiteenä on alkaa lajitella ja kierrättää kaikki tanssistudiolla syntyvä jäte. Tanssistudion toiminnasta syntyvät jätteet on lajiteltu jo useiden vuosien ajan, joten toimenpiteellä halutaan mahdollistaa lajittelu asiakastiloissa.

Tanssistudion odostustila, jossa näkyy kierrätysastiat

Kierrätyksen tehostamisella halutaan pienentää toiminnan hiilijalanjälkeä ja opettaa lapsille ja nuorille kierrätystä. Tanssistudiolla jätettä syntyy lähinnä oppilaiden eväistä. Koski-Orpanan kokemuksen mukaan monissa kodeissa kierrätys on arkipäivää, mutta kodin ulkopuolella kierrätysaste saattaa laskea. On kaikkien etu, että jätteet kierrätetään asianmukaisesti ja tanssisalin lisäksi odotus- ja pukutilat pidetään siistinä.

Yhteistyö asiakkaiden kanssa on avain onnistumiseen

Jatkossa tanssistudiolla voi kierrättää biojätteen, muovin, paperin, pahvin ja lasin. Kaikki lajitteluastiat nimetään selkeästi ja lajittelumahdollisuuksien parantumisesta viestitään asiakkaille. Lajittelusta ja kierrättämisestä keskustellaan tuntien yhteydessä.

Kuva tanssistudion kierrätyspisteestä, jossa voi lajitella pullot ja tölkit, paperin, pahvin, biojätteen, lasin ja muovin.

Kierrätyksen lisäksi tanssistudion tiloissa on kiinnitetty huomiota energiatehokkuuteen. Kaikki studion lamput ovat ledejä ja yleisissä tiloissa toimivat valot toimivat liiketunnistimella, jolloin valot eivät pala turhaan. Led-lamput ja liiketunnistimet pienentävät tanssistudion energiankulutusta.

Ilmastoverkosto vauhditti lajitteluastioiden hankkimista

Koski-Orpana ajattelee, että pienilläkin teoilla ja valinnoilla voi tehdä osansa ilmaston hyväksi. Kun uusista toimintatavoista tulee rutiineja, ne eivät enää vaadi ponnistelua, muistuttaa Koski-Orpana, joka esimerkiksi kulkee työmatkansa kävellen.

Minna Koski-Orpana on iloinen, että ilmastoverkoston toiminta on käynnistynyt. Hän kertoo, että ilmastoverkosto antoi lopullisen sysäyksen hankkia lajitteluastiat tanssistudiolle. Koski-Orpana toivoo, että verkostoon lähtee mukaan paljon yrityksiä, jotta hyviä käytäntöjä saadaan runsaasti jakoon. Hän pitääkin ilmastoverkostoa hyvänä kanavana viestiä yritysten tekemistä ilmastotoimenpiteistä.

Koski-Orpana toivoo, että kuluttajat alkaisivat kiinnittää yhä enemmän huomiota siihen, miten ilmastoasiat on huomioitu yrityksissä.

Kuva TanssiStudio Minnan Kosken tiloista ulkoapäin kuvattuna.

Tutustu Tanssistudio Minna Kosken toimintaan.

Instagram: @tanssistudiominnakoski