TalousCare ja Miina Pellavaiset liittyivät ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon TalousCare Oy ja Miina Pellavaiset Akaasta!

TalousCare on uuden ajan tilitoimisto, jossa yrityksen taloushallinto hoidetaan täysin digitaalisesti. Miina Pellavaiset valmistaa käsityönä erilaisia tekstiilituotteita pellavasta ja kierrätetystä puuvillasta. Molempien yritysten takana on akaalainen Minna Rantanen.

TalousCare Oy vauhdittaa yritysten digiloikkaa

TalousCaren ilmastotoimenpiteenä on tehdä digiloikkaa asiakkaiden taloushallintoon. Täysin sähköinen palvelumalli säästää paperia ja mappeja, koska kuitteja ja muita tositteita ei tarvitse toimittaa tilitoimistoon.

Kuva mac book -läppäristä ja vieressä erikoiskavi

TalousCaren palveluihin kuuluvat reaaliaikainen taloushallinto, kirjapito, palkanlaskenta ja asiantuntijapalvelut. Digitaalinen taloushallinto-ohjelmisto koostaa kirjanpitotietoa yrittäjälle automaattisesti sitä mukaa, kun hän hoitaa päivittäisiä töitänsä, laskuttaa asiakkaitaan ja hyväksyy ostolaskuja. Reaaliaikainen tieto yrityksen tuloksesta helpottaa päätöksentekoa ja yritystoiminnan suunnittelua.

Yrittäjä Minna Rantanen kertoo, että tapaamiset voidaan pitää etäyhteyksillä, mikä vähentää liikkumista.

Rantanen kertoo, että yritysten taloushallinnon lisäksi hän on erikoistunut tienhoitokuntien digitaaliseen asianhoitoon.

Miina Pellavaiset haluaa käyttää Suomessa valmistettua kierrätyskangasta

Miina Pellavaiset tekee käsityönä laudeliinoja, kylpy- ja hiuspyyhkeitä, kylpytakkeja, kaitaliinoja, pöytäliinoja, lautasliinoja, tyynyliinoja ja pussilakanoita. Tuotteet valmistetaan kierrätetystä pellavasta ja puuvillasta. Kaikki tuotteet ovat maatuvia ja puuvilla on pääosin Okotex-kierrätyspuuvillaa. Tuotteet pakataan kierrätyskartonkiin ja muovia käytetään mahdollisimman vähän.

MiinaPellavaisten tuotteita esille

Minna Rantanen kertoo, että yrityksen tavoitteena on valmistaa tuotteensa Suomessa valmistetuista kierrätyskankaista. Se ei valitettavasti ole vielä mahdollista, koska kotimaista tekstiilitoimittajaa ei ole löytynyt.

Kun kuluttaja kierrättää itselleen tarpeettoman kankaan, se lajitellaan, pestään, revitään ja kudotaan uudeksi kankaaksi, josta Miina Pellavaisten tuotteet valmistetaan. Rantanen haluaa löytää kumppanin, joka hoitaa koko tuotantoprosessin Suomessa. Nyt kuluttajalta kerätty tekstiilijäte viedään ulkomaille, kudotaan kankaaksi ja palautetaan takaisin Suomeen.

Arvoina kotimaisuus ja ekologisuus

Rantanen kertoo, että kotimaisuus ja ekologisuus ovat hänelle sydämen asia. Hän haluaa valmistaa tarpeellisia, laadukkaita ja kestäviä tuotteita, joilla voi ilahduttaa itseään, läheisiään tai yhteistyökumppaneitaan.

Rantanen kehuu pellavatuotteiden kestävyyttä ja muistuttaa, että pellava on materiaali, joka kestää parhaimmillaan kymmeniä vuosia ja tuotteet vain paranevat käytössä. Miina Pellavaisten tuotteissa käytetty pellava tilataan Euroopasta.

Kaksi MiinaPellavaisten pellavapyyhettä