SP Polymeeri liittyi ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon SP Polymeeri Oy Sastamalasta.

SP Polymeeri on muovialan yritys, joka valmistaa erityisesti kevyitä ja pieniä muovituotteita. SP Polymeeri tekee muovituotteita sekä alihankintatyönä että omana tuotantona. Yritys käyttää osaavaa yhteistyöverkostoa muottivalmistukseen, mikä mahdollistaa yksilöityjen muovituotteiden valmistuksen asiakkaiden toiveiden mukaisesti.

SP Polymeerin yrittäjä Seppo Piranen kertoo, että yritys käyttää muovin valmistuksessa ruiskuvalua, jossa raaka-aine (muovi) sulatetaan massaksi, joka ruiskutetaan muotiin ja jäähdytetään.

Tavoitteena on päästä eroon fossiilisesta raaka-aineesta ja energiasta

Seppo Piranen kertoo, että yrityksen ilmastotavoitteena on irrottautua sekä fossiilisesta raaka-aineesta että energiasta. Piranen kertoo, että yrityksessä halutaan selvittää, millaisia vaihtoehtoja on korvata neitseellisen (öljypohjainen) muovi biopohjaisilla materiaaleilla ja luopua fossiilisesta energiasta. Saadun tiedon perusteella tullaan tekemään toimenpiteitä. Piranen sanoo, että tavoitteen saavuttaminen vaatii lisää tietoa ja investointeja.

Tuotannon sivuvirrat hyödynnetään toiminnassa

Piranen kertoo, että yrityksessä on jo tehty ilmastoystävällisiä toimenpiteitä. Muovituotteiden valmistamisesta syntyvät sivuvirrat rouhitaan uudestaan muovimassan joukkoon. Toiminnasta syntyvän hävikin kierrättämisen lisäksi yrityksessä on kiinnitetty huomioita myös energia-asioihin.

Tuotannon sivuvirtana syntyvät muovikarat rouhitaan muovimassan joukkoon.

Piranen sanoo, että tuotantohalli on lämmitetty vuodesta 2012 lähtien hakelämmityksellä, jonka hakkeet ostetaan lähialueen urakoitsijalta. Koneissa ja laitteissa käytetään vihreää sähköä eli uusituvilla energialähteillä tuotettua sähköä.  

Uteliaisuus sai lähtemään mukaan ilmastoverkostoon

Seppo Piranen sanoo lähteneensä mukaan ilmastoverkostoon uteliaisuudesta. Ilmastoasiat ovat kiinnostaneet Pirasta pitkään ja hän kertoo olevansa erityisen kiinnostunut uusiutuvan energian mahdollisuuksista.

Piranen odottaa ilmastoverkostolta tietoa, ajatusten vaihtoa muiden toimijoiden kanssa ja uusia yhteistyökumppaneita.

Tutustu SP Polymeerin palveluihin.