Mielen Soinnut liittyi ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon hyvinvointipalveluita tarjoava Mielen Soinnut Sastamalasta!

Mielen Sointujen tarina on saanut alkunsa, kun yrittäjä Satu Kunnari toipui omasta uupumuksestaan ja alkoi pohtia, miten saisi lempeyden kautta hyvinvointia ja tasapainoa elämäänsä suorittamisen sijaan. Ensimmäiset oivallukset luonnon ja hiljaisuuden merkityksestä hyvinvointiin syntyivät metsäkylpyohjaajakoulutuksessa, jota Kunnari pitää tärkeänä omassa toipumisessaan.  

Satu Kunnarille hiljaisuudella ja luonnossa olemisella oli iso vaikutus voimien palautumiseen. Nyt Kunnari haluaa tarjota muille mahdollisuuksia pysähtyä, rentoutua ja olla läsnä. Mielen Sointujen palveluihin kuuluvat esimerkiksi metsäohjaukset, äänimaljarentoutukset ja Yinjooga-tunnit.

Metsäohjauksissa osallistujat tekevät läsnäoloharjoituksia ja nauttivat äänimaljarentoutuksesta. Satu Kunnarin tavoitteena on luoda turvallinen tila, jossa osallistujat voivat pysähtyä kuuntelemaan metsän ääniä hiljaisuudessa ja rentoutua ilman suorittamista. Metsäohjauksiin osallistutaan ryhmänä, mutta jokaisen osallistujan kokemus on yksilöllinen.

Olisikohan Suomi maailman onnellisin kansa, jos meillä ei olisi tällaista luontoa ympärillä, kysyy Kunnari.

Tavoitteena vaalia metsiä ja vahvistaa luontoyhteyttä

Mielen Sointujen ilmastotavoitteena on tietoisuuden lisääminen metsien merkityksestä ilmastonmuutoksen hillinnässä ja yksilöiden luontoyhteyden vahvistaminen osana työyhteisöjen hyvinvointipalveluita.

Mielen Soinnut järjestää erilaisille yrityksille metsäohjauksia, joiden avulla lisätään osallistujien ymmärrystä metsien merkityksestä hiilinieluina ja metsässä liikkumisen terveyshyödyistä. Tavoitteena on, että osallistujat tekevät ohjauksen aikana oivalluksia metsän ja luonnon tärkeydestä, mikä synnyttää tekoja osallistujien omassa arjessa ja liiketoiminnassa.

Oppia ja uusia ideoita

Satu Kunnari kertoo innostuneensa ilmastoverkostosta heti, kun kuuli siitä ensimmäisen kerran. Kunnari sanoo, että ilmastoverkosto toi entistä enemmän esille omaa intohimoa luonnon ja metsien suojeluun.

Kunnari kokee, että ilmastoverkosto antaa myös mahdollisuuden tutustua muiden yritysten ilmastotekoihin ja toimintatapoihin, joista voi oppia ja saada uusia ideoita. Kunnari kertoo, että hän pyrkii huomioimaan ilmasto- ja ympäristöasiat sekä yritystoiminnassa että yksityishenkilönä. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi kierrättämistä, ostopäätösten harkitsemista, paikallisten tuotteiden ja luomutuotteiden suosimista, sekä energian säästämistä, josta esimerkkinä liiketunnistimella toimivien LED-valojen hyödyntäminen.

Tutustu Mielen Sointujen palveluihin.

Facebook @Mielen Soinnut | Instagram @mielen_soinnut