Kommee Kurki liittyi ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon luonnonläheistä majoitusta tarjoava Kommee Kurki Sastamalasta!

B&B Kommee Kurki sijaitsee maaseudun rauhassa, 12 km Sastamalan keskustasta ja 60 km Tampereelta. Vieraat voivat majoittua Kommeen Kurjen talossa (1-6 hlö), Tentsile-leirissä (1-6 hlö) tai pihapiirissä sijaitsevassa Satukurki-mökissä (1-4 hlö). Lisäksi pihassa on yksi paikka matkailuautolle. Kommeen Kurjen piha on kaikkien vieraiden yhteisessä käytössä, mutta yhdessä majoituspaikassa on vain yksi seurue kerrallaan.

Kommee Kurjen talomajoitus
Kuva: Jani Hanhijärvi

Kommeen Kurjen yrittäjä Anja Hanhijärvi kertoo, että majoitustoiminta on alkanut vuonna 2016. Silloin Hanhijärven perheen pihapiirissä tyhjillään ollut, vuonna 2006-2007 remontoitu 100 m² rakennus valjastettiin majoituskäyttöön. Majoituspalvelut täydentyivät vuonna 2018, kun viereiselle Hanhijärvi-lintujärven rannalle rakennettiin Tentsile-leiri, jossa nukutaan puiden väliin kiinnitetyissä puuteltoissa. Satukurki-mökki valmistui vuonna 2021.

Kommee Kurjen majoituspalvelut sijaitsevat lähellä kolmea lintujärveä, joiden rannoilla voi ihastella useita eri lintulajeja, joista näyttävimpiä ovat kurjet ja laulujoutsenet. Lintujärvet kuuluvat valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan ja muodostavat natura 2000-alueen kokonaisuuden.

Majoitustoiminta on painottunut kesäaikaan. Talvikaudella Anja Hanhijärvi tarjoaa talomajoituksen ohella viestintäpalveluita muille pienyrittäjille.

Ilmastotavoitteena hiilijalanjäljen laskeminen kaikille majoitusmuodoille

Anja Hanhijärvi kertoo, että yritys on asettanut tavoitteeksi laskea hiilijalanjäljen sekä kaikille majoitusmuodoille erikseen että koko majoitustoiminnalle. Hanhijärvi haluaa laskea jokaisen majoitusmuodon hiilijalanjäljen, koska majoitustyypit ovat erilaisia keskenään.

Hanhijärvi sanoo, että tieto majoitustapojen hiilijalanjäljestä auttaa kehittämään toimintaa entistä ympäristöystävällisemmäksi. Hanhijärvi pitää myös hyvänä sitä, että hän pystyy kertomaan Kommeen Kurjen vieraille, millainen heidän valitsemansa majoituksen hiilijalanjälki on.

Vastuullisuus on arvo

Luonto ja yhdenvertaisuus ovat asioita, jotka ovat lähellä Anja Hanhijärven sydäntä. Hanhijärvelle onkin luontaista miettiä, miten käytettävissä olevilla resursseilla voi toimia mahdollisimman vastuullisesti.

Lapsi ajaa pyörällä Kommeen Kurjen pihatiellä

Kommee Kurki kuuluu Visit Tampereen valitse vastuullisemmin –palveluun. Vastuullisia valintoja tekevät yritykset tunnistaa Visit Tampereen sivuilla punaisesta sydänmerkistä, jonka saaminen on vaatinut yritystoiminnan tarkastelua esimerkiksi energian, ruoan ja sosiaalisen kestävyyden osalta.

Anja Hanhijärvelle on itsestäänselvyys, että kaikki matkailijat ovat tervetulleita Kommeeseen Kurkeen. Kommee Kurki on We Speak Gay –jäsenyritys eli sateenkaariystävällinen majoituskohde. We Speak Gay –maininnan saaminen vaatii ulkopuolisen auditoinnin, jolla varmistetaan majoituksen turvallisuus.

Hanhijärvi kertoo kiinnitäneensä huomiota arkipäivän valintoihin jo ennen vastuullisuusohjelmia. Hanhijärvi on esimerkiksi alusta asti valinnut luomupuuvillafroteesta valmistettuja pyyhkeitä ja ostanut ympäristöystävällisiä pesuaineita. Aamupalalta löytyy lähileipomon tuotteita ja hunaja tulee naapurin mehiläistarhasta. Vieraat voivat lajitella biojätteen, lasin, metallin ja kartongin. Lisäksi Kommeessa Kurjessa käytetään vihreää sähköä, joka on tuotettu tuulivoimalla.

Tekoja ja yhteistyömahdollisuuksia

Anja Hanhijärvi pitää ilmastoverkoston vahvuutena sitä, että ilmastokumppaneissa on eri kokoisia yrityksiä useilta eri aloilta. Hanhijärvi kokee, että ilmastoverkostossa isot ja pienet yritykset ovat samalla viivalla, vaikka yritysten ilmastotyö olisi eri vaiheissa. Hanhijärvi pitää ilmastoverkoston etuna myös sitä, että tapahtumissa pääsee tutustumaan alueen muihin yrityksiin, mikä mahdollistaa uusien yhteistyökuvioiden syntymisen.

Hanhijärvi kannustaa yrityksiä pohtimaan, millaisia ilmastotoimenpiteitä yrityksessä voitaisiin tehdä ja liittymään verkostoon. Ilmastotyö ei aina vaadi isoja investointeja, vaan jokainen yritys voi tehdä ilmastotyötä omista lähtökohdistaan.

Mitä isompi verkosto, sen vahvemmin näytään ja pystytään tekemään näkyväksi aitoja toimenpiteitä ilmaston eteen, Hanhijärvi tiivistää.

Tutustu Kommeen Kurjen majoitukseen.

Instagram @kommeekurki | Facebook @kommeekurki