Finlight liittyi ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon korkealuokkaisia LED-ratkaisuja yrityksille toteuttava Finlight Akaasta. Finlight suunnittelee valaistuskokonaisuuksia, valmistaa valaisimia ja toimii tukkukauppana.  

Yrityksen toimitusjohtaja ja perustaja Samuli Sainio kertoo, että Finlightin liiketoiminnan perustana on laadukkaiden, ilmastoystävällisten, energiatehokkaiden ja kestävien tuotteiden valmistus.

Kuva Lahden Kodin Terrasta, jonka ulkovalaistuksen Finlight on toteuttanut.
Lahden Kodin Terran pihavalaistus on Finlightin toteuttama.

LED-valaisimet säästävät energiaa ja rahaa

LED-valaisimet kuluttavat vähemmän energiaa ja ovat kestävämpiä kuin loiste- ja hehkulamput. Kun valaisin kuluttaa vähemmän energiaa, sähkönkulutus ja sähkölaskut pienenevät. Sainio huomauttaa, että LED-valaisimissakin on eroja, eikä LED-valaisin ole automaattisesti laadukas. LED-valaisimiin liittyy paljon tekniikkaa ja teknologiaa, joita valmistajan pitää osata hyödyntää valmistaakseen laadukkaita ja kestäviä tuotteita.

Finlightin FL-CC LED-valonheitin.

Sainio toteaa, että energiatehokkuus on yksi laadukkaan valaisimien osatekijä. Sen lisäksi hyvässä valaisimessa toteutuvat esimerkiksi hyvä värilaatu, valaistuksen tasaisuus, häikäisemättömyys ja riittävä valoteho.

Kun puhutaan valaisimista, on myös hyvä muistaa, että laki kieltää perinteisten loisteputkien tuomisen markkinoille 24.8.2023 jälkeen.

Kierrätysaste ylös ja hävikki alas

Finlightin ilmastotavoitteena on tehostaa kierrätystä ja pienentää hävikkiä. Yrityksen asiakasvastaava Jaakko Hietala taustoittaa, että tuotannosta syntyvä alumiini ja sähköromu kierrätetään jo tehokkaasti, kun kierrätysliike ostaa alumiinin ja myy sen eteenpäin raaka-aineeksi. Valaisimien muovipakkaukset sen sijaan kiertävät parhaimmillaan ostajalta Finlightille uudelleen käytettäväksi.

Kaikki toiminnasta syntyvä muovi lajitellaan, mutta Finlight ei ole vielä löytänyt toimijaa, joka keräisi ne erikseen. Yrityksessä on pohdittu jopa oman muovinpuristuskoneen ostamista, mutta hankintaa ei olla toistaiseksi nähty järkevänä investointina.

Kierrätyksen lisäksi yrityksessä on kiinnitetty huomiota energia-asioihin. Vuokrakiinteistön katolla on aurinkopaneelit, jotka tuottavat jonkin verran sähköä. Ja kuten arvata saattaa, kaikki kiinteistön valot ovat hyvän energiatehokkuuden omaavia LED-valoja.

Tavoitteiden saavuttamiseen tarvitaan koko organisaatiota

Tavoitteiden saavuttaminen vaatii suunnittelua, henkilöstön kouluttamista ja tiedon lisäämistä kierrätyksen tehostamisen ja hävikin vähenemisen hyödyistä. Sainio kertoo, että henkilöstölle esimerkiksi opetetaan, miten tuotannossa käytettäviä liimoja ja kemikaaleja käytetään mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja taloudellisesti.

Finlightin tubulaarivalaisin

Ilmastoverkoston toiminnassa Finlightin porukkaa kiinnostavat erityisesti verkostoituminen ja yhteistyö muiden toimijoiden kanssa.

Tutustu Finlightin tuotteisiin ja palveluihin.