Elämyspuisto GoPark liittyi ilmastoverkostoon

Tervetuloa ilmastoverkostoon GoPark Akaasta! GoPark on Toijalan Satamassa toimiva elämyspuisto, joka tarjoaa erilaisia aktiviteetteja luonnon ja vesistön äärellä. Perheyrityksen toiminnan perustana on aineettomien elämysten mahdollistaminen.

Kuvia GoParkin tarjoamista palveluista kuvakollaasissa.

Sataman vetonaula on kesällä 2021 avattu kelluva vesipuisto, jossa lasketaan liukumäkiä, hypitään, kiipeillään ja haastetaan tasapainoa. Vesipuisto puhalletaan täyteen kesäkauden alussa, jonka jälkeen se palvelee käyttäjiään koko kesäkauden ajan. Vesipuiston yhteydessä toimii kahvila-ravintola ja sauna.   

Vesipuiston lisäksi GoPark tarjoaa erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia. GoPark vuokraa SUP-lautoja, melontavälineitä, fatbikeja ja sähköpyöriä. Lisäksi yritys järjestää ohjattuja suppailu- ja melontaretkiä. Uusimpana elämyksenä on Tentsile-majoitus, jossa majoittuminen tapahtuu puihin ripustetuissa teltoissa Kekkä-saaressa, jonne on noin 30 minuutin melontamatka GoParkin rannasta. Teltat eivät vahingoita maaperää, eikä puunrukoa.

GoParkin palveluihin kuuluu myös liikkuva ulkopakopeli, joka sijoittuu Sataman lähimaastoihin. Tulevana kesänä (2023) Satamaan on tulossa myös lasten liikkuva huvipuisto.

Tavoitteena on tehostaa jätteiden lajittelua  

GoParkin yrittäjä Mikko Lammasaitta kertoo, että yrityksen ilmastotavoitteena on jatkaa liiketoiminnan kehittämistä ekologisemmaksi. Yritys tulee tehostamaan jätteiden lajittelua Go Parkin kahvila-ravintolassa, rannalla ja yleisesti Sataman alueella. Toimenpiteet vaativat rahallista panostusta lajittelumahdollisuuksien parantamiseen. Tentsile-majoitus on ollut alusta asti roskaton kohde. Vieraat tuovat roskat mukanansa pois saarelta.

Lisäksi Lammasaitta on ideoinut useamman toimijan yhteistä roskakampanjaa, jossa tapahtumamuotoisesti kannustetaan eri toimijoita osallistumaan roskien keräämiseen vesistöstä ja maastosta.

Kuva Tentsile-majoituksessa saaressa, taustalla järvimaisema

Ilmastoasioiden huomioiminen on osa liiketoimintaa

Lammasaitta kertoo lähteneensä mukaan ilmastoverkostoon, koska ajattelee ilmastoasioiden huomioimisen olevan osa liiketoimintaa. Lammasaitta näkee, että ilmaston eteen tehtävät toimenpiteet ovat toimintaa yhteisen hyvän puolesta. Hän arvelee, että yrityksissä ei aina tunnisteta toimenpiteitä, joita jo tehdään ilmastoystävällisesti. Lammasaitta kannustaakin yrityksiä huomaamaan hyvän omassa toiminnassaan ja muistuttaa, että pienilläkin asioilla on merkitystä.

Lammasaitta ja hänen perheensä liikkuu luonnossa myös vapaa-ajalla. Luonnolla on iso merkitys koko perheelle ja Lammasaitta pitää tärkeänä, että puhtaaseen luontoon pääsee liikkumaan ja rauhoittumaan myös tulevaisuudessa.

Tutustu GoParkin toimintaan!

Facebook & Instagram: @Elämyspuisto GoPark