Bohem Lifestyle on Pirkanmaan ilmastokumppani

Tervetuloa ilmastoverkostoon Bohem Lifestyle Valkeakoskelta! Vuonna 2020 perustettu Bohem Lifestyle tarjoaa laadukkaita käsityötarvikkeita sekä paikallisten käsityöläisten tuotteita. Apiankadun kivijalkakaupan lisäksi tuotteita saa tilattua myös kattavasta verkkokaupasta.

Toinen yrityksen perustajista ja omistajista Antti Pallari kertoo, että yrityksen toiminnan keskiössä on aina ollut halu toimia vastuullisesti sekä ihmisiä että ympäristöä kohtaan. Yritys suosii kotimaisia ja myrkyttömiä tuotteita, kuten Wennströmin vesivärejä, sekä tukee tyttöjen koulutusta Nepalissa hyväntekeväisyystuotteiden myynnin kautta.

Materiaalitehokkuutta

Vastuullisten hankintojen lisäksi Bohem Lifestyle hyödyntää saapuvia pakkauksia uudelleen lähetyksissään. Saapuvat paketit varastoidaan ja ehjät käytetään verkkokaupan lähetyksissä uudelleen. Näin säästetään materiaaleissa ja vähennetään ympäristökuormitusta.

”Vaikka kyseessä on pieni teko, näin pystytään säästämään jonkin verran myös kustannuksissa. Pahvilaatikko saa uuden elämän, kun se lähtee uudestaan asiakkaalle”, Pallari kertoo. Bohem Lifestyle on kiinnittänyt huomiota myös liiketilan energiankulutukseen.

Yritys käyttää hiilidioksidivapaasti tuotettua sähköä ja puolet liikkeen loisteputkista on vaihdettu energiatehokkaisiin LED-valoihin. Verkkokauppa mahdollistaa päästövähennykset myös asiakkaiden liikkumisessa.

Sisustus- ja lahjatavaroita esillä hyllyissä ja seinillä.

Ilmastoverkostosta yhteistyötä ja koulutusta

Antti Pallari kuuli ilmastoverkostosta Valkeakosken kaupungin Facebookin kautta. Verkostoon liittymiseen rohkaisi toiminnan matala kynnys.
”Liittyminen oli tehty helpoksi. Se ettei tarvittu mitään ihmetekoja rohkaisi mukaan.”

Pallari toivoo ilmastoverkostolta käytännön esimerkkejä ja hyvien toimintatapojen jakamista. Erityisesti hiilijalanjäljen laskenta ja koulutus ilmastoasioissa auttaisi yritystä kehittämään vastuullista toimintaansa entisestään tulevaisuudessa.

Bohem Lifestylen kotisivut ja verkkokauppa
Instagram @bohemlifestyle.fi
Facebook @bohem lifestyle

Eri värisiä magrameelankoja hyllyissä.